Så synkar du ditt TourTask-schema med Google Kalender
Visa dina uppdrag, eller hela verksamhetskalendern, i din egen Google Kalender. Var och en ansluter sitt eget Google-konto, och TourTask håller händelserna uppdaterade.
Anslut Google Kalender
- 1
Öppna dina inställningar
Klicka på kontoikonen uppe till höger, bredvid ditt namn, och välj Inställningar.
- 2
Välj vad som synkas
På kortet Google Kalender väljer du Vad som synkas och Synka till (se nedan).
- 3
Anslut kontot
Klicka på Anslut Google Kalender och ge TourTask åtkomst i ditt Google-konto. Sedan kommer du tillbaka till sidan Inställningar.
Vad som synkas och vart
Vad som synkas:
- Mina uppdrag: de aktiviteter som du eller dina fordon arbetar på. Det vanliga valet för guider och chaufförer.
- Verksamhetskalender: alla aktiviteter i företaget, för personal som får öppna verksamhetskalendern.
Synka till:
- Huvudkalender: din egen Google-kalender.
- En TourTask-kalender för det här företaget: en egen kalender, som du kan färgsätta eller dölja i Google Kalender. Hit går händelserna om du inte väljer något annat.
- En TourTask-kalender för alla dina företag: en kalender för alla TourTask-företag du arbetar för.
Du kan ändra båda när som helst: kommande händelser flyttar med ditt val. Väljer du Huvudkalender ber Google om ditt tillstånd en gång till.
Det här visas i Google Kalender
Varje aktivitet blir en händelse vid sin verkliga tid: turen, antalet passagerare, guiderna och fordonen, logi eller upphämtningsplats, bokningens anteckningar och en länk tillbaka till TourTask. En aktivitet utan tid blir en heldagshändelse. Kundernas kontaktuppgifter tas aldrig med.
Nya bokningar och ändringar visas inom ungefär en minut. Ett uppdrag som du erbjuds i ett uppdragserbjudande visas när det har blivit ditt.
Anteckningar i Google Kalender
I verksamhetskalendern eller under Min kalender erbjuder en anteckning med Tid valet Visa i min Google Kalender. Slå på det, så visas anteckningen i din Google Kalender vid den tiden, en timme lång. Den hamnar bara i kalendern hos den som skrev den.
Pausa eller koppla från
- Synk aktiverad pausar synkningen och slår på den igen.
- Koppla från tar bort alla händelser som TourTask har skapat i din Google Kalender, även tidigare, och kalendern för det här företaget.
- Anslut igen visas när Google behöver att du ansluter på nytt, och Reparera när TourTask-kalendern har tagits bort i Google.
Vanliga frågor
Ändra den i TourTask i stället. Varje natt återställer TourTask de händelser som har ändrats eller tagits bort i Google, och Synka nu gör det direkt.
Nej. Var och en ansluter sitt eget Google-konto, och TourTask lägger bara till händelser i det.